Η εορτή της μνήμης της Αγίας Μάρτυρος Καλλιόπης στο Μόχλος Σητείας.

Η εορτή της μνήμης της Αγίας Μάρτυρος Καλλιόπης  στο Μόχλος Σητείας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 08.06.2021

Μέσα στη λαμπροφόρο και πανηγυρική ατμόσφαιρα της  πασχάλιας περιόδου πανηγύρισε την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, εορτή της μνήμης της Αγίας Μάρτυρος Καλλιόπης, ο φερώνυμος ναός της Ενορίας Μυρσίνης στο Μόχλος Σητείας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Καλλιόπης. 

Στην από στήθους ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη βιωτή της αγίας Καλλιόπης, υπογραμμίζοντας ότι συνδύαζε άριστα  τη σωματική της ωραιότητα με το κάλλος της ψυχής της, και αναφέρθηκε στα πολλά και σκληρά μαρτύρια και τον αποκεφαλισμό που υπέστη για την πίστη της στον Χριστό. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχήθηκε την ευλογία, τις πρεσβείες και τη βοήθεια της Αγίας Καλλιόπης στο εκκλησίασμα.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και Εφημέριοι της περιοχής, και εκκλησιάσθηκαν αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.