Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου στην Πυραυλάκατο του Π.Ν. T.Π.K. «ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ» στη Σητεία.

Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου στην Πυραυλάκατο του Π.Ν. T.Π.K. «ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ» στη Σητεία.
Ημερομηνία δημοσίευσης 23.05.2021

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην αγκυροβολημένη στο λιμάνι της Σητείας Πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού. T.Π.K «ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ» πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Ο Σεβ., συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως και Ηγούμενο της Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη και τον Αιδεσ. πρωτ. Νικόλαο Παθιάκη, ιερατικώς προϊστάμενο του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Αικατερίνης Σητείας, έγινε δεκτός εγκάρδια από τον Κυβερνήτη της Πυραυλάκατου Πλωτάρχη Αναστάσιο Λεονταράκη, τον Ύπαρχο και Μέλη του πληρώματος. 

Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ο Σεβ. συνεχάρη τον κ. Λεονταράκη για την παρουσία του σκάφους στην όμορφη και ακριτική Σητεία και του ευχήθηκε ο Αναστάς Κύριος με τις πρεσβείες της προστάτιδος της Σητείας Αγίας Αικατερίνας να ενισχύει τον ίδιο και όλα τα μέλη του πληρώματος, για να βρίσκονται πάντοτε στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος υπεράσπισης των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας σε καιρούς δύσκολους και κρίσιμους για το Έθνος μας. Η παρουσία σας στην ιστορική Σητεία, πλημμυρίζει όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες αυτής της ευλογημένης γωνιάς της Πατρίδας μας με αισθήματα ασφάλειας και υπερηφάνειας. Χαιρόμαστε που σας επισκεπτόμαστε και σας διαβεβαιώνουμε ότι και προσευχόμαστε στον Κυβερνήτη του κόσμου και Δημιουργό Τριαδικό Θεό για τις ζωές και το δύσκολο έργο σας, επεσήμανε ο Σεβ. κ. Κύριλλος. 

Ο Κυβερνήτης κ. Λεονταράκης ξενάγησε τον Σεβ. και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και την ευλογητική παρουσία του στο σκάφος. Δήλωσε εντυπωσιασμένος από την επίσκεψή του στην ιστορική Μονή Τοπλού, αλλά και από την φιλοξενία και την αγάπη των ανθρώπων της Σητείας. Η αποδοχή και ο ενθουσιασμός των απλών ανθρώπων μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε το επίπονο έργο μας, τόνισε χαρακτηριστικά.