Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ενορίας Ρούσσας Εκκλησίας Σητείας.

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ενορίας Ρούσσας Εκκλησίας Σητείας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 24.06.2021

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα της Tετάρτης 23 Ιουνίου 2021 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον πανηγυρίζοντα κατάγραφο Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, που βρίσκεται στην πανοραμική θέση «Κουτσουλόπετρες» της Ενορίας Ρούσσας Εκκλησίας Σητείας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος στο τέλος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον θαυμαστό τρόπο σύλληψης και γέννησης του Τιμίου Προδρόμου.

Επίσης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη τιμή που αποδίδει η Εκκλησία στο πρόσωπο του «εν γεννητοίς γυναικών μείζονος», κατά την αψευδή λόγο του Κυρίου μας, προέτρεψε όλοι να μιμηθούμε την αγία βιοτή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, και Μάρτυρα του Χριστού. Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους τη χάρη, την πρεσβεία και την προστασία του αγίου, και ιδιαιτέρως στον οικοδεσπότη και κτήτορα του ναού κ. Γεώργιο Μαρκαντωνάκη, απόστρατο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Ο κ. Μαρκανωνάκης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την ευλογητική παρουσία του στην πανήγυρη του ναού και του πρόσφερε ένα Ωμοφόριο και Επιτραχήλιο, τα οποία φιλοτέχνησε η σύζυγός του Γεωργία.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού  Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Παν/τος Προηγούμενος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και ο Αιδ/τος Εφημέριος της Ενορίας Ρούσσας Εκκλησίας Οικονόμος π. Μιχαήλ Γαλανάκης, και παρέστησαν αρκετοί πιστοί που εκκλησιασθηκαν στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού. Ακολούθησε κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα από την οικογένεια του κ. Γ. Μαρκαντωνάκη