Το 40ήμερο μνημόσυνο  του μακαριστού Πρωτ. Ιωάννου Μαυροκουκουλάκη  στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος πόλεως Ιεράπετρας.

Το 40ήμερο μνημόσυνο  του μακαριστού Πρωτ. Ιωάννου Μαυροκουκουλάκη  στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος πόλεως Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 28.07.2020

Την Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, εορτή της μνήμης της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιερέως π. Ιωάννου Μαυροκουκουλάκη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος πόλεως Ιεράπετρας.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αειμνήστου Πρωτοπρεσβύτερου π. Ιωάννου Μαυροκουκουλάκη, Εφημερίου του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας της Γρηγορούσας Αθηνών, σημειώνοντας ότι εργάσθηκε ως πιστός και αφοσιωμένος εργάτης του Αμπελώνος του Κυρίου, χωρίς ποτέ να λησμονήσει ότι η φλόγα και ο πόθος της ιερωσύνης άναψε μέσα του και καλλιεργήθηκε η ιερατική του κλίση στη γενέτειρά του, το Κεντρί, και ότι ο ιερατικός του δόλιχος ξεκίνησε ως Διάκονος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ιεράπετρας. Τέλος συλλυπήθηκε την εκλεκτή Πρεσβυτέρα του Μαρίνα και την κόρη τους Ευαγγελία και ευχήθηκε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύσει και να κατατάξει τη μακαρία ψυχή του μεταξύ των Αγίων και των Δικαίων, «εν Χώρα Ζώντων».. 

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Αιδεσιμ. Εφημέριος της Ενορίας Πρωτ. Ανδρέας Πιτροπάκης και ο Ιερολ. Διάκονος π. Τίτος Ματαλλιωτάκης.