Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στην τελετή παράδοσης -παραλαβής της διοίκησης της 11ης ΜΣΕΠ Ζήρου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στην τελετή παράδοσης -παραλαβής της διοίκησης της 11ης ΜΣΕΠ Ζήρου.
Ημερομηνία δημοσίευσης 06.11.2020

Σε κλίμα συγκίνησης και χωρίς την παρουσία επισήμων, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του Covid 19, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2020 η τελετή παράδοσης - παραλαβής της διοίκησης στην 11 ΜΣΕΠ Ζήρου Σητείας. 

Κατά τη διάρκεια της λιτής τελετής, που έγινε παρουσία του Υποδιοικητή του 2ου ΑΚΕ Αντισμηνάρχου θεοδώρου Κοντοβουνήσιου, ο απερχόμενος Διοικητής Αντισμήναρχος ΕΑ Μάριος Σφενδουράκης, παρέδωσε τη διοίκηση στον νέο Διοικητή Επισμηναγό ΕΑ κ. Γεώργιο Παπαδάκη.

Στην προβλεπόμενη Δοξολογία, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη και τους Εφημερίους Λιθινών Πρωτ. Αντώνιο Τσαγκαράκη και Ζήρου Οικονόμο Γεώργιο Φυτρολάκη. Στη συνέχεια αναγνώσθηκε η ημερήσια διαταγή και χαιρέτησαν ο απερχόμενος και ο αναλαμβάνων Διοικητές, εκφράζοντες ευχαριστίες προς τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και το λοιπό προσωπικό της Μονάδας για τη συνεργασία και τονίζοντας το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διακατέχονται σε καιρούς δύσκολους για την πατρίδα μας.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση, κατά την οποία οι παριστάμενοι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της Μονάδας συνεχάρησαν τον απερχόμενο Διοικητή και ευχήθηκαν στον αναλαμβάνοντα καθήκοντα ευδόκιμη θητεία.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος συνεχάρη τον νέο Διοικητή της μονάδος κ. Παπαδάκη για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε εγκάρδια καλή επιτυχία στο έργο του και καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία. Επίσης, ο Σεβ.  ευχαρίστησε τον απερχόμενο Διοικητή κ. Σφενδουράκη για την συνεργασία του ειδικά με την Τοπική Εκκλησία και σε ένδειξη τιμής του επέδωσε μια αναμνηστική εικόνα της Ιεράς Μητροπόλεως με την απεικόνιση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και των προστατών και πολιούχων της πόλεως Ιεράπετρας Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου και της πόλεως Σητείας Αγίας Παρθενομάρτυρος Αικατερίνης.