Ο Αρχιερατικός Εσπερινός  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Δάφνη.

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Δάφνη.
Ημερομηνία δημοσίευσης 28.07.2020

Το εσπέρας της Τρίτης 27 Ιουλίου 2020 τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της μνήμης της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Δάφνη Σητείας, με τη συμμετοχή αρκετών πιστών. 

Στην ακολουθία χοροστάτησε στον αύλειο χώρο, συμπαραστατούμενος από Ιερείς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβ. μίλησε για τον βίο και την πολιτεία της Οσίας Ειρήνης, για τους μεγάλους ασκητικούς της αγώνες και τα πάμπολλα θαύματα που επιτελούσε από τότε που βρισκόταν στη ζωή η μεγάλη αυτή Αγία της Εκκλησίας μας. Ούτε η αριστοκρατική της καταγωγή, ούτε τα πολλά της πλούτη, ούτε η ασύγκριτη ομορφιά και μόρφωσή της δεν εμπόδισαν την Οσία να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον Νυμφίο της Χριστό. Αντίθετα, αγάπησε γνήσια τον Χριστό και αγαπήθηκε απ᾽ αυτόν. Και την κατέστησε δοχείο χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος, σκεύος εκλογής και πρότυπο προσευχής, ασκήσεως και κατά Χριστόν ζωής. Ας είναι η πολιτεία της παράδειγμα προς όλους μας και ως επώνυμος της ειρήνης, ας την παρακαλέσουμε να χαρίζει στο Έθνος μας και σε όλον τον κόσμο την πολυπόθητη ειρήνη, την οποία περισσότερο από ποτέ όλοι έχομε ανάγκη, κατέληξε ο Σεβ.