Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Παύλου Φέρμων Ιεράπετρας.

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Παύλου Φέρμων Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 29.06.2020

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Παύλου Φέρμων Ιεράπετρας. 

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα για το μεγάλο έργο των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη διάδοση του Ευαγγελίου έως τα πέρατα της οικουμένης, σφραγίζοντας το κορυφαίο ιεραποστολικό τους έργο με το μαρτύριό τους στη Ρώμη. Επίσης, ο Σεβ. αναφέρθηκε στις επιστολές του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, που αποτελούν τα δεκατέσσερα από τα 27 Βιβλία του Κανόνα της Καινής Διαθήκης, και στην ιδιαίτερη σχέση του με την Κρήτη, από την οποία πέρασε από ακρωτήριο «Σαμώνιον» της Σητείας και από τα νότια παράλιά της κατά το ταξίδι του προς τη Ρώμη, προσορμίζοντας αναγκαστικά λόγω κακοκαιρίας στους Καλούς Λιμένες, καταλίποντας αργότερα τον συνέκδημο και μαθητή του Απόστολο Τίτο πρώτο Επίσκοπο για να οργανώσει την Εκκλησία της Μεγαλονήσου απ᾽ άκρου εις άκρον και να καταστήσει «κατά πόλιν πρεσβυτέρους».

Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με την ευλογία και την χάρη των δύο Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, οι οποίοι αναδείχθηκαν θεμελιωτές της Εκκλησίας, διδάσκαλοι της οικουμένης και εμπνευστές και εμψυχωτές του πλήθους των μαρτύρων της Εκκλησίας. 

Στην πανήγυρη του ναού έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Αιδεσ/τος Σκευοφύλαξ π. Μιχαήλ Ξυδιανός, ο Εφημέριος της Ενορίας Αιδεσιμολ. π. Μιχαήλ Βουγιουκλής και παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκης, η Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Μαρία Σακκαδάκη-Μπαχλιτζανάκη, ο Πρόεδρος κ. Εμμαν. Κυδωνάκης και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννου, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Αναπτύξεως Αγίου Ιωάννου κ. Νικόλαος Αθάνατος και Ερασιτεχνών Αλιέων Φέρμων κ. Κων/νος Γιακουμάκης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.