Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Επισκοπής Ιεράπετρας.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Επισκοπής Ιεράπετρας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 12.10.2020

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Ενορία Επισκοπής Ιεράπετρας, όπου στο τέλος τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Κωνσταντίνου Δερμιτζάκη (εξάμηνο), Μαρίας Δερμιτζάκη (ετήσιο) και Μαρίας Χριστάκη (ετήσιο). 

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της Δ´ Κυριακής του Λουκά και ερμήνευσε την παραβολή του Σπορέως. Ο Χριστός μάς διδάσκει για τα τέσσερα μέρη του σπόρου, από τα οποία τα τρία χάθηκαν στον δρόμο, στις πέτρες και στα αγκάθια. Μόνο το ένα καρποφόρησε και έδωσε καρπό «εκατανταπλασίονα». Η ποιότητα του σπόρου-λόγου του Θεού ήταν η ίδια, γιατί ο λόγος του Θεού προσφέρεται σε όλους ανεξαιρέτως ο ίδιος. Όλοι μας είμαστε ίσοι απέναντι στο λόγο του Θεού χωρίς εξαιρέσεις, γιατί ο σπόρος είναι τα ρήματα της αιώνιας ζωής, το Ευαγγέλιο της Βασιλείας των Ουρανών, που σπείρεται στο χωράφι της ψυχής μας. Ας φροντίσουμε να μην τον πνίξουν τα αγκάθια, οι μέριμνες και οι ηδονές του βίου, η πολυπραγμοσύνη και τα βιωτικά, που σκληραίνουν σαν πέτρα την καρδιά μας, αλλά να αποδεχόμαστε τον λόγο του Θεού και τις εντολές του με αγαθή προαίρεση και καθαρή καρδιά, στο καλλιεργημένη και προετοιμασμένη γη της ψυχής μας για να καρποφορήσει και να φέρει πολλαπλάσιο πνευματικό καρπό.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Επισκοπής Αιδεσιμώτατος π. Ευάγγελος Γκιάλπης και ο Ιερολ. Διάκονος π. Τίτος Ματαλλιωτάκης, ενώ παρέστησαν αρκετοί πιστοί, που τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.