Αρχιερατική Θεία Λειτουργία   και εγκατάσταση νέου Εφημερίου στην Ενορία Καλού Χωριού Μεραμβέλλου.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία   και εγκατάσταση νέου Εφημερίου στην Ενορία Καλού Χωριού Μεραμβέλλου.
Ημερομηνία δημοσίευσης 29.06.2020

Την Κυριακή 28 Ioυνίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μακαριστών Ειρήνης Χριστινάκη-Δατσέρη (τεσσαρακονθήμερο), Γεωργίου Καββουσανού (τρίμηνο), Καλλιόπης, Ευαγγελίας, Κωνσταντίνου και Αικατερίνης (συναπαντήματα) στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλού Χωρίου Μερ/λου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. αναφέρθηκε στα νοήματα της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας, από την επί του όρους ομιλία του Κυρίου του κατά Ματθαίου Ευαγγελίου. Ειδικότερα, ανέλυσε τη διδασκαλία του Κυρίου για τη σημασία του φωτός και της καλλιέργειας των εντολών Του στη ζωή του χριστιανού και επεσήμανε τη θέση του ανθρώπου απέναντι στα υλικά αγαθά και τις βιοτικές ανάγκες, υπογραμμίζοντας ότι αυτά δεν πρέπει να γίνονται άγχος, αγωνία και φόβος αλλά να έχουμε εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού, καθώς τα αδιάψευστα χείλη του Κυρίου μας μας διαβεβαιώνουν «Ζητείτε πρώτον την Βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν» (Ματθ. 6, 33).

Επίσης, ο Σεβ. παρουσίασε στους ενορίτες τον νέο Εφημέριο της Ενορίας Καλού Χωριού, Αιδεσιμολογιώτατο Οικονόμο π. Θεολόγο Καλαφατάκη, σημειώνοντας ότι έχει πολύχρονη εφημεριακή εμπειρία, είναι καλός Πνευματικός, καθηγητής Θεολόγος και υπερπολύτεκνος Ιερέας, πατέρας εννέα παιδιών, και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καρποφορία στην ιερατική του διακονία στη Ενορία του Καλού Χωριού, την οποία διακόνησαν εκλεκτοί Εφημέριοι και αποτελείται από ευσεβείς, απλούς, ευγενείς, παραδοσιακούς και φιλοπρόοδους ενορίτες.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και συμμετείχε μεγάλος αριθμός πιστών, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλού Χωριού κ. Γιώργος Βάρδας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Μαυρής.