Ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών  ανέγερσης του Γηροκομείου Σητείας.

Ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών  ανέγερσης του Γηροκομείου Σητείας.
Ημερομηνία δημοσίευσης 12.10.2021

Οι εμπλεκόμενοι Φορείς στην διαδικασία ανέγερσης του Γηροκομείου Σητείας, Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, Δήμος Σητείας και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Σητείας «Ο Σαμαρείτης», ενημερώνουν τους πολίτες της Σητείας και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης της κυριότητας του οικοπεδικού χώρου στη θέση «Άγιος Ιωάννης» στα Λιβάδια Σητείας από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Με ευθύνη και δαπάνες του Φιλανθρωπικού Συλλόγου έχει ολοκληρωθεί η απαιτούμενη κατά νόμο εκπόνηση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου και αναμένεται η έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας και στη συνέχεια η δημοσίευσή του στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, παράλληλα δε, σε συνεννόηση με τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Κρήτης η υφιστάμενη μελέτη επικαιροποιείται προκειμένου να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε το έργο να καταστεί ώριμο για να κατατεθεί στην Περιφέρεια Κρήτης αίτημα για χρηματοδότηση.

Για την παρακολούθηση της πορείας των απαιτούμενων και απαραίτητων διαδικασιών συστάθηκε με πρωτοβουλία του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας, του Δημάρχου Σητείας, και της Προέδρου του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Σητείας επταμελής (7μελής) επιτροπή παρακολούθησης αποτελούμενη από τους 1) Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τοπλού Σητείας, ως εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, 2) την Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Γιαννακάκη, ως εκπρόσωπο του Δήμου Σητείας, 3) Αικατερίνη (Καίτη) Βουτυράκη - Πετυχάκη, 4) Καλλιόπη Μιχαλογιαννάκη, 5) Γεωργία Δανδουλάκη - Γαρεφαλάκη, 6) Χαρά Κατσικαλάκη και 7) Γεώργιο Καραμανωλάκη, ως εκπροσώπους του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Σητείας. 

Έργο της Επιτροπής είναι να παρακολουθεί όλες τις διαδικασίες για την προετοιμασία του Φακέλου και την ωρίμανση της μελέτης για την ένταξη του έργου της ανέγερσης του Γηροκομείου Σητείας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Πολιτείας.