Μήνυμα Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2020-2021.

Μήνυμα Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου για την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2020-2021.
Ημερομηνία δημοσίευσης 11.09.2020

Αγαπητά μου παιδιά,

Με την ακολουθία του Αγιασμού η Εκκλησία μας ευλογεί το ξεκίνημα μιας ακόμα σχολικής χρονιάς και προσεύχεται θερμά, ώστε η Χάρη του Θεού να φωτίζει και να καθοδηγεί όλους σας στον καθημερινό αγώνα σας για τη μάθηση. Η έναρξη του νέου σχολικού έτους σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας για τη γνωστική, συναισθηματική, πνευματική και σωματική ανάπτυξή σας. 

Ο χώρος του σχολείου είναι το εργαστήρι της μάθησης, της δημιουργικότητας, της ευγενούς άμιλλας, της συναλληλίας, της συνεργασίας και της συλλογικής ευθύνης. Εδώ εμπνεύονται η αγάπη και ο σεβασμός στο πρόσωπο του άλλου και καλλιεργούνται ισχυρές φιλίες. Την αξία του σχολείου αντιληφθήκαμε όλοι την περασμένη Άνοιξη, όταν έμεινε κλειστό για περισσότερους από δύο μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Σε μια περίοδο φόβου και ανασφάλειας χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία μας μια ανθρωποπλαστική Παιδεία, η οποία μεταδίδει γνώσεις και ήθος, και διαμορφώνει ακέραιους χαρακτήρες, ελεύθερους και υπεύθυνους αυριανούς πολίτες. Ξεκινήσετε, λοιπόν, με εργατικότητα και ζήλο, τηρώντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σας από τον ιό COVID-19, προκειμένου να απολαύσετε το ταξίδι της μόρφωσης και της δημιουργίας. Σε αυτήν τη νέα πορεία για τη μόρφωσή σας έχετε καθοδηγητές και συμπαραστάτες τους Δασκάλους και Καθηγητές σας, αλλά και τους ακούραστους γονείς σας, στους οποίους εύχομαι εγκάρδια καλή δύναμη, υπομονή και αντοχή στην αποστολή τους. Οι κατά πάντα άξιοι Εκπαιδευτικοί σας καλούνται και πάλι να κάνουν το χρέος τους απέναντί σας και με πνεύμα αγάπης, θυσίας, αυταπάρνησης και αυτοπροσφοράς να σας μεταλαμπαδεύσουν χρήσιμες γνώσεις, αξίες και ιδανικά, για να γίνετε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία μας.

Εύχομαι από καρδιάς καλή, ευλογημένη και γόνιμη σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!

 

 

Ο Μητροπολίτης σας
† Ο Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος